Noutati
Publicare TESTE GRILA de Tehnologie Farmaceutica pentru ADMITERE REZIDENTIAT
Data: 08/07/2021

Dragi colegi,
 
Vă anunțăm publicarea celei de a 2-a ediții a volumului de ”Teste grilă de Tehnologie Farmaceutică pentru admitere la rezidențiat”.

Prezenta ediție cuprinde un număr de 1200 de teste tip complement simplu și complement multiplu cu răspunsuri țintite, de sinteză sau calcul farmaceutic.

Grilele au fost elaborate de un colectiv de 19 autori din 4 centre universitare din țară în baza unei bibliografii exhaustive care asigură înțelegerea și verificarea cunoștințelor de tehnologie farmaceutică prin parcurgearea logică a tuturor subcapitolelor care definesc formele farmaceutice:

clasificare după criterii specifice, căi de administrare, formulare, materii prime, tehnologii de preparare, depozitare și transport, caractere și controlul calității, biofarmacie și biodisponibilitate.

Răspunsurile sunt prezentate atât individual, cât și la finalul fiecărui capitol cu trimitere către referințele bibliografice indicate.
Bibliografia folosită la redactarea acestor teste include și tematica de examen de rezidențiat aprobată de Ministerul Sănătății 
pentru admitere la Rezidențiat în domeniul Farmacie, la cele patru specialități: Farmacie generală, Farmacie clinică, Laborator farmaceutic și Industrie farmaceutică și cosmetică.
 
Volumul este disponibil în rețeau de distribuție a editurii Polirom și la Disciplina de Tehnologie Farmaceutică din cadrul Facultăților de Farmacie din București, Iași, Oradea și Timișoara.

 
NOUTATI!